Nieuws

De formatie, een terugblik op de afgelopen week

Jesse Klaver

Vrijdag 16 juni kregen alle GroenLinksleden de volgende mail van Jesse Klaver:

Het was een bewogen week. Er is nogal wat over ons geschreven. De formatiegesprekken zijn voor de tweede keer stukgelopen omdat wij de Europese grenzen niet willen sluiten voor oorlogsvluchtelingen.

Lees verder

Formatie: verschillen te groot

Jesse Klaver
Een eerlijker, duurzamer en empathischer Nederland. Dat was de inzet van GroenLinks in de onderhandelingen voor een nieuw kabinet. Dat is waarvoor we campagne hebben gevoerd.
We wisten van te voren dat de verschillen groot waren. Met name op het terrein van ongelijkheid, klimaat en vluchtelingen. We hebben oprecht geprobeerd eruit te komen met elkaar. Ik wil mijn collega's van VVD, CDA en D66 bedanken voor de open houding waarmee ze hebben geprobeerd de verschillen te overbruggen. Maar helaas is het niet gelukt.
Onze inzet was verandering. We willen de inkomensverschillen verkleinen, het meest ambitieuze klimaatbeleid en een humaan vluchtelingenbeleid. Op dat laatste bleken de inhoudelijke verschillen uiteindelijk te groot.
Onze strijd voor verandering gaat door. We zullen ons blijven inzetten voor een eerlijker, empathischer en menselijker Nederland. Of dat nu in het kabinet is of daar buiten.
We gaan kijken hoe we zo snel mogelijk een Meetup kunnen organiseren. Ik houd jullie op de hoogte.
Groet,
Jesse Klaver

Raadsvergadering 19 april

Theo de Wit

De agenda van de raad was kort deze maand. Twee punten  vroegen alle aandacht: de motie van de hele raad over de aanpak van de aardbevingsproblemen en de visie op het Koopmansplein. Daarnaast mochten we weer beslissen of Annie wel in de stad mag blijven wonen. Alleen de fractie van AB  suggereerde  dat een leegstaand pand aan het Koopmansplein misschien een optie zou zijn, waarna de toestemming natuurlijk werd gegeven.

Lees verder

Update formatie (nr. 3, door Kathalijne Buitenweg)

Kathalijne Buitenweg
Dat was schrikken. Het gesprek aan de formatietafel was woensdagochtend pas net begonnen, toen Jesse een naar bericht kreeg. Zijn moeder was met spoed in het ziekenhuis opgenomen en haar situatie was zorgwekkend. Het was duidelijk dat hij direct naar haar toe moest. We respecteren vanzelfsprekend hun privacy en hopen allemaal heel erg dat ze beter wordt. Veel dank aan iedereen die de afgelopen dagen heeft meegeleefd.
Lees verder

Update formatie (2)

Jesse Klaver
De gesprekken over de vorming van een nieuw kabinet zijn deze week inhoudelijk geworden. Vorige week was vooral nog de vraag welke partijen bij elkaar gaan zitten en hoe we het proces aanpakken. Deze week hebben we gekeken of we het eens kunnen worden over de richting die een volgend kabinet op zal gaan met Nederland.
Onze ambitie is duidelijk: wij willen Nederland veranderen. In mijn eerste brief aan Edith Schippers schreef ik al dat er een kabinet nodig is dat helpt bij het overbruggen van de tegenstellingen in de samenleving. Tegenstellingen overbruggen betekent ook dat de sociaaleconomische onzekerheid van mensen en de toenemende ongelijkheid worden aangepakt. Bovendien moeten we de economie en de energievoorziening verduurzamen om de klimaatafspraken van Parijs te halen.
Lees verder

Raadsvergadering 29 maart

Theo de Wit

Een lang verslag van de raadsvergadering van 29 maart. Maar er gebeurde dan ook van alles. Lees hier het verslag van GroenLinkraadslid Theo de Wit.

Lees verder

Pagina's