Nieuws

Begrotingsbehandeling 2019

Mirjam Wijnja

Woensdag 22 mei behandelde de gemeenteraad van Groningen de begroting van 2019 in de zogenaamde begrotingsraad: de algemene politiek beschouwingen van Groningen.

Lees verder

Onderzoek naar verkeerscirculatieplan 2.0

Nog dit jaar begint het gemeentebestuur met een onderzoek naar een verkeerscirculatieplan binnen de ringwegen. Doel van dit plan is een prettiger verblijf- en verkeersklimaat, het terugdringen van autoverkeer de stad in, het terugdringen van sluipverkeer door woonstraten en het stimuleren van lopen, fietsverkeer, OV-gebruik.

Lees verder
vlnr: Sabine, Sjoukje en Glimina

Noordelijke kandidaat-europarlementariërs

Europa kan soms best wel ver weg voelen. Maar als je wil kun je ook hier op een kandidaat uit de buurt stemmen! Op de lijst van GroenLinks staan maarliefst drie geweldige vrouwen uit het Noorden: Sabine Klok uit Peize, Sjoukje van Oosterhout uit Veendam en Glimina Chakor uit Groningen

Lees verder

Coalitie provincie Groningen is rond

Het nieuwe coalitieprogramma van de provincie Groningen werd maandagochtend gepresenteerd. De titel is Verbinden, versterken, vernieuwen. Het is een ambitieus programma waarin het groene, duurzame en sociale geluid van GroenLinks sterk weerklinkt.

Lees verder

#Spreekjeuit

Op donderdag 23 mei zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. Hier lees je een overzicht van de activiteiten van GroenLinks Groningen voor deze verkiezingen.

Lees verder

Pagina's