Nieuws

Taalhuis Ten Boer geopend

Woensdag 14 februari opende het Taalhuis Ten Boer haar deuren. GroenLinks-wethouder Annie Postma mocht de nieuwe vrijwilligers hun certificaten uitreiken… en werd terstond zelf ook taalvrijwilliger!

Lees verder

Op bezoek in Ten Boer

Vandaag bracht GroenLinks wethouder Mattias Gijsbertsen een bezoek aan de gemeente Ten Boer, waar hij onder andere op visite ging bij zorgboerderij De Slingertuin in Woltersum.

Afdeling Ten Boer van GroenLinks opgeheven

opheffingsalv

Met het oog op de komende herindeling hebben de afdelingen Groningen, Ten Boer en Haren van GroenLinks afgesproken vanaf nu één afdeling te vormen. In de afgelopen week zijn de handtekeningen hiervoor gezet: maandag in Ten Boer, woensdag in Haren en donderdag in Groningen. Op 14 september vindt de eerste echte ledenvergadering van de nieuwe afdeling plaats en wordt het nieuwe bestuur van de afdeling gekozen.
Tot 1 januari 2019 zullen de "afdelingen" Ten Boer en Haren nog zo nu en dan nog apart vergaderen en ook deze website blijft bijvoorbeeld nog wel even in de lucht.

Afsluiting politieke jaar: fietstocht en pizza's

Op zaterdag 24 juni vond de traditionele seizoensafsluiting van GroenLinks Ten Boer plaats. Een andere traditie is inmiddels dat voor de fiets en voor pizza's een grote rol is weggelegd èn dat er een uitnodiging gaat naar fractie en bestuur van de afdeling Stad Groningen.
En zo geschiedde ook dit jaar: 's middags werd een rondje gefietst. Het rondje Klunder in Thesinge, een bezoek aan Lellens waar de Dorpsvereniging ons ontving met een quiz en koffie en langs Woldwijk waar op dat moment een groep mensen bezig was met het bouwen van een houtkachel en een pizza-oven.
De rest van de middag en avond werd doorgebracht in de tuin van Piet Ottens waar wijn en pizza de goede gesprekken op gang hielpen.
Klik op de kop van dit bericht om een aantal foto's te bekijken.

De formatie, een terugblik op de afgelopen week

Jesse Klaver

Vrijdag 16 juni kregen alle GroenLinksleden de volgende mail van Jesse Klaver:

Het was een bewogen week. Er is nogal wat over ons geschreven. De formatiegesprekken zijn voor de tweede keer stukgelopen omdat wij de Europese grenzen niet willen sluiten voor oorlogsvluchtelingen.

Lees verder

Pagina's