Nieuws

GroenLinks inventariseert ideeën voor verkiezingsprogramma op 17 april

Op 17 april organiseert GroenLinks een bijeenkomst voor GroenLinksers en andere belangstellenden uit de gemeente Ten Boer. Het doel van de bijeenkomst is om de programmacommissie te voeden met wat er leeft en belangrijk gevonden wordt in Ten Boer. Er komen 4 thema’s aan de orde: groen, dierenwelzijn en plattelandsbeleid, de gemeente en haar inwoners, aardbevingen en kleine scholen.

Lees verder

Eerste Tiny House in Ten Boer

tiny house arriveert op Woldwijk

Op 26 februari is het eerste Tiny House gearriveerd op Woldwijk in Ten Boer. Het is de toekomstige woning van Paula en Rox. Hij moet nog worden afgebouwd en staat daarom voorlopig even onderdak in de boerderij, maar wanneer het weer beter wordt gaat ie naar z’n definitieve plek op het weiland tegenover Innersdijk. De bedoeling is dat er ongeveer 10 Tiny Houses komen op ongeveer een hectare grond. De gemeente heeft met een speciale vergunning mogelijk gemaakt dat tiny houses geplaatst kunnen worden.

Lees verder

Verslag raadsvergadering: Roeken en Kindcentrum

Iedere raadsvergadering heeft haar verrassingen: lijkt de agenda gevuld met bijna verplichte aanpassingen van gemeenschappelijke regelingen, komt er een vraag uit de bevolking over roeken. En staat er het beschikbaar stellen van budget om voorbereidend werk te doen voor een zeer gewenst kindcentrum, komt er een amendement over locatiekeuze. Never a dull moment.

Lees verder

Taalhuis Ten Boer geopend

Woensdag 14 februari opende het Taalhuis Ten Boer haar deuren. GroenLinks-wethouder Annie Postma mocht de nieuwe vrijwilligers hun certificaten uitreiken… en werd terstond zelf ook taalvrijwilliger!

Lees verder

Pagina's