Nieuws

Afdeling Ten Boer van GroenLinks opgeheven

opheffingsalv

Met het oog op de komende herindeling hebben de afdelingen Groningen, Ten Boer en Haren van GroenLinks afgesproken vanaf nu één afdeling te vormen. In de afgelopen week zijn de handtekeningen hiervoor gezet: maandag in Ten Boer, woensdag in Haren en donderdag in Groningen. Op 14 september vindt de eerste echte ledenvergadering van de nieuwe afdeling plaats en wordt het nieuwe bestuur van de afdeling gekozen.
Tot 1 januari 2019 zullen de "afdelingen" Ten Boer en Haren nog zo nu en dan nog apart vergaderen en ook deze website blijft bijvoorbeeld nog wel even in de lucht.

Afsluiting politieke jaar: fietstocht en pizza's

Op zaterdag 24 juni vond de traditionele seizoensafsluiting van GroenLinks Ten Boer plaats. Een andere traditie is inmiddels dat voor de fiets en voor pizza's een grote rol is weggelegd èn dat er een uitnodiging gaat naar fractie en bestuur van de afdeling Stad Groningen.
En zo geschiedde ook dit jaar: 's middags werd een rondje gefietst. Het rondje Klunder in Thesinge, een bezoek aan Lellens waar de Dorpsvereniging ons ontving met een quiz en koffie en langs Woldwijk waar op dat moment een groep mensen bezig was met het bouwen van een houtkachel en een pizza-oven.
De rest van de middag en avond werd doorgebracht in de tuin van Piet Ottens waar wijn en pizza de goede gesprekken op gang hielpen.
Klik op de kop van dit bericht om een aantal foto's te bekijken.

De formatie, een terugblik op de afgelopen week

Jesse Klaver

Vrijdag 16 juni kregen alle GroenLinksleden de volgende mail van Jesse Klaver:

Het was een bewogen week. Er is nogal wat over ons geschreven. De formatiegesprekken zijn voor de tweede keer stukgelopen omdat wij de Europese grenzen niet willen sluiten voor oorlogsvluchtelingen.

Lees verder

Formatie: verschillen te groot

Jesse Klaver
Een eerlijker, duurzamer en empathischer Nederland. Dat was de inzet van GroenLinks in de onderhandelingen voor een nieuw kabinet. Dat is waarvoor we campagne hebben gevoerd.
We wisten van te voren dat de verschillen groot waren. Met name op het terrein van ongelijkheid, klimaat en vluchtelingen. We hebben oprecht geprobeerd eruit te komen met elkaar. Ik wil mijn collega's van VVD, CDA en D66 bedanken voor de open houding waarmee ze hebben geprobeerd de verschillen te overbruggen. Maar helaas is het niet gelukt.
Onze inzet was verandering. We willen de inkomensverschillen verkleinen, het meest ambitieuze klimaatbeleid en een humaan vluchtelingenbeleid. Op dat laatste bleken de inhoudelijke verschillen uiteindelijk te groot.
Onze strijd voor verandering gaat door. We zullen ons blijven inzetten voor een eerlijker, empathischer en menselijker Nederland. Of dat nu in het kabinet is of daar buiten.
We gaan kijken hoe we zo snel mogelijk een Meetup kunnen organiseren. Ik houd jullie op de hoogte.
Groet,
Jesse Klaver

Raadsvergadering 19 april

Theo de Wit

De agenda van de raad was kort deze maand. Twee punten  vroegen alle aandacht: de motie van de hele raad over de aanpak van de aardbevingsproblemen en de visie op het Koopmansplein. Daarnaast mochten we weer beslissen of Annie wel in de stad mag blijven wonen. Alleen de fractie van AB  suggereerde  dat een leegstaand pand aan het Koopmansplein misschien een optie zou zijn, waarna de toestemming natuurlijk werd gegeven.

Lees verder

Update formatie (nr. 3, door Kathalijne Buitenweg)

Kathalijne Buitenweg
Dat was schrikken. Het gesprek aan de formatietafel was woensdagochtend pas net begonnen, toen Jesse een naar bericht kreeg. Zijn moeder was met spoed in het ziekenhuis opgenomen en haar situatie was zorgwekkend. Het was duidelijk dat hij direct naar haar toe moest. We respecteren vanzelfsprekend hun privacy en hopen allemaal heel erg dat ze beter wordt. Veel dank aan iedereen die de afgelopen dagen heeft meegeleefd.
Lees verder

Pagina's